دعوكم “يوم القدس: يوم الآخر” لتُظهروا للجميع القدس الحقيقية، تلك الموجودة في حياتنا اليومية، تلك التي ترافقنا طوال حياتنا. معًا، سنعيد تشكيل يوم القدس من خلال نسيج من فعاليات التسامح في جميع أنحاء المدينة والتي ستملأ المدينة في ضوء مختلف، لتثبت للجميع أن القدس هي عاصمة التسامح العالمي! هذا هو المكان المناسب لخلق مبادرات القدس، للمقدسيين، وعن المقدسيين ولتردد أصواتنا المتنوعة في جميع أنحاء المدينة. هذا العام، اتخذ يوم القدس لمسة مختلفة قليلاً، مصممة خصيصًا للظروف التي علمتنا كيفية تكييف الفعاليات مع توفير فرصة لإبداع كبير. لدينا الفرصة لعرض التعددية الثقافية والتسامح في القدس في جميع أنحاء البلاد والعالم، ولتعزيز المبادرات المدهشة التي نراها هنا كل يوم!
“יום ירושלמי: יום האחר” מזמין אתכם ואתכן להראות לכולם את הירושלמיוּת האמיתית, זאת שקיימת בקרבנו יום-יום, זאת שמלווה אותנו כל חיינו. ביחד, נעצב מחדש את יום ירושלים באמצעות מארג אירועי סובלנות ברחבי העיר שימלאו את העיר באור אחר, ונוכיח לכולם שירושלים היא בירת הסובלנות העולמית! זה המקום ליצור יוזמות של ירושלמים, על ירושלמים, בשביל ירושלמים ולהדהד את הקולות המגוונים שלנו ברחבי העיר. השנה יום ירושלמי תפס נופך קצת שונה, מותאם לנסיבות שלימדו אותנו להתאים את האירועים תוך הזדמנות לפתח יצירתיות רבה במיוחד. יש לנו הזדמנות להראות את הרב תרבותיות והסובלנות הירושלמית לכל רחבי הארץ והעולם, ולהעצים את היוזמות המדהימות שאנו רואים כאן מידי יום!
Le jour de Jérusalem (Yom Yérouchalayim)
Il est important de mettre l’accent sur le besoin de plus de tolérance à Jérusalem pour toutes les identités et les groupes qui y habitent. Ensemble, nous reformerons à nouveau ce jour de Jérusalem par l’intermédiaire de différentes activités proposées dans toute la ville, qui éclaireront la ville d’une nouvelle lumière. Venez prendre part aux diverses voix qui viennent toutes ensembles raconter que notre ville sait être tolérante en ce jour de Yom Yérouchalayim.

Jerusalemite Day of Diversity invites you to bring forth our everyday Jerusalem, Jerusalem of diversity. Together we will re-claim Jerusalem Day via a variety of activities designed to promote tolerance, which will light up the city, and we will show everyone that Jerusalem is the tolerance capital of the world! This is the day for activities by Jerusalemites, for Jerusalemites, and about Jerusalemites, to echo our varied voices and make them heard loud and clear. This year, Jerusalem Day took on a slightly different touch, tailored to the circumstances that taught us to adapt the events while also providing an opportunity for great creativity. We have the opportunity to show Jerusalem’s multiculturalism and tolerance all over Israel and the world, and to enhance the amazing initiatives we see here every day!

A huge thank you to Natan Fund and The Jerusalem Foundation for their partnership and support of the events!

מוזמנים להכנס לכל אחת מהקטיגוריות ולהנות משלל האירועים והתכנים המתקיימים ביום ירושלמי: יום האחר 20-22.5.2020!

תכנים שתמצאו באתר ביום ירושלמי

50 שנים 50 פנים | משה אלפי

מייצב וידאו שיצר הבמאי והמפיק משה אלפי לציון 50 שנה לאיחוד/ שחרור/ כיבוש ירושלים. בכדי להבין את העיר הזאת צריך להנות מההווה המדהים שלה ולהתבונן ברגע המיוחד הזה מעברה. בקולז’ של 20 דמויות וסיפור החוויה שלהם מהאירוע ביוני 1967, מגיש לנו אלפי את התמונה המורכבת והיותר שלמה על האירוע ומשמעותו לאדם הפרטי. להיהודי, למוסלמי, לנוצרי, לימני, לשמאלני, לדתי ולחילוני במדינת ישראל ומחוצה לה.

המייצב הופק בסיוע ושיתוף: מוזיאון מגדל דוד, הרשות לפיתוח ירושלים, הקרן ירושלים

למעבר לאתר התערוכה

בחייהם ובמותם – הרב והרבנית אורנשטיין | דרך שירה בנקי

‘דרך שירה בנקי’ הפיקה סדרת פודקאסטים ‘סיפור אחר’ . בסדרה 15 פרקים אודות אנשים שפעלו למען האחר ללא תנאי הבדל של דת, צבע, גזע ומין. לרגל יום ירושלים אנו מביאים את סיפורם של הרב והרבנית אורנשטיין. הרב יצחק אביגדור אורנשטיין ואשתו מושְקֶה ליבֶּה היו ונשארו דמויות אגדיות בירושלים. האהבה שהרעיפו על כל באי ביתם, בעיקר בימי מלחמת העצמאות הקשים, בעת המצור על הרובע היהודי בירושלים, לא נשכחה גם שבעים שנים מאוחר יותר. זהו סיפור על אהבה לבני אדם, לעיר, לארץ ולמדינה. סיפור על אנשים שאהבו אנשים וסופם הטרגי. האזנה מהנה!

סיור וירטואלי בתערוכת ירח לבן קפה שחור | ביתא

אמניות: יהודית ברמץ ואלינורה שוורץ

אוצרת: אביטל נאור וכסלר

צילום: סמדר צוק

התערוכה ירח לבן קפה שחור מתפקדת כשתי תערוכות יחיד שיש ביניהן נקודות השקה. יהודית ברמץ ואלינורה שוורץ הן יוצרות שונות במבען האמנותי, בהשקפותיהן ובחיפוש שלהן, אך העבודות של שתיהן נוצרות כשהלילה יורד. בזמן השקט שבו זכרונות אישיים או כאלה שהורישו להן קרובות משפחה מדורות קודמים, צפים ועולים אל התודעה.הזמן החשוך, שחור כקפה, הוא זמנם של אגדות וסיפורים לפני השינה, הרהורים וחלומות, וזמנם של תשומת הלב לגוף, תשוקותיו, זכרונותיו וכאביו. ברגעי השקט הליליים, בהם העולם נדמה ריק והאדם חש בודד אך גם מחובר אל מציאות קוסמית, מתגלה לעיתים אור הירח המסמל תקווה בהירה לאחוז בה.

לביקור בתערוכה לחצו כאן

טעם של פעם | מוזיאון חצר הישוב הישן

ירושלים בשלהי התקופה העות’מאנית הורכבה מקהילות ועדות שחיו זו לצד זו והושפעו זו מזו. מוזיאון חצר הישוב הישן מתעד את הווי החיים בסוף המאה ה-19 וראשית המאה ה-20. תקופה בה יהודים על עדותיהם השונות, מוסלמים ונוצרים חיו בצוותא. הם חלקו את

קשיי המלחמות, הרעב, המחלות ואת השמחות הקטנות של החיים. הסיפורים מתוך התערוכה “סיפורים יוצאים מן הכלים” המופיעים באתר נראים ונשמעים כמו יצאו מזכרונותיהם של בני התקופה ללא הבדל דת ומגדר.

עין כרם סיפור אהבה | תערוכת אומני עין כרם

בבתי אבן עתיקים, בגלריות קסומות ובבתי מלאכה זעירים חיים ויוצרים אומני עין כרם. מנעד היצירות נע מציור וצילום, המשך בפיסול וקרמיקה, משוררים וכותבים, יצירות יודאיקה וקליגרפיה יהודית, אומנות הטקסטיל ועוד.

תערוכה זו תכליתה ללא כל בושה לפתות אתכם בימים כתיקונם להגיע אלינו לעין כרם, לטייל בה, להכנס אל האומנים החבויים בסמטאות. בבואכם לעין כרם חפשו בנקודות חלוקה את מפת אומני עין כרם – “תוצרת עין כרם” (בבית העתיק בכפר, בבוטיק הריבות “שושנת עין כרם”, בעין כרם המתוקה, אצל רות חביליו אומנית האריחים ובחנות הטבע) וצאו להכיר את פניה האמיתיים והאומנותיים של עין כרם.

התערוכה מוקדשת לזכרה של אומנית עין כרם, רחלי מרטי ז”ל, שהלכה לעולמה בטרם עת ואנו מכבדים את זכרה בתערוכה זו בה יוצגו גם עבודותיה העשירות בצבע ובמרקם.

ירושלים הצחקתני – משוררים קוראים שירה ירושלמית משעשעת על ראש שמחתם | הבית העתיק בעין כרם

לאורך הדורות נכתבו ריבוא שירים על ירושלים, על יופיה, על ההיסטוריה המורכבת, על המציאות המסובכת, על ירושלים של מעלה וירושלים של מטה. מתוך המכלול היצירתי והמגוון מעטים השירים ההיתוליים שנכתבו על ירושלים, מה שמצייר אותה כעיר אפורה או כפי שכתב המשורר יהודה עמיחי “עצוב להיות ראש העיר של ירושלים” ובשיר אחר שלו כתב: על אנשי ירושלים- “אנשים משומשים”….

משוררי ירושלים בוחרים לצאת נגד הדימוי הרציני של העיר ולהביא לכם את פניה המחוייכים של העיר. ירושלים……הצחקתיני…!

חלק א

חלק ב

חלק ג

נעים להכיר | נעים להכיר

משחק שמחבר אנשים המשחק נעים להכיר הוא קוקטייל מרגש ומרענן של שאלות שמחברות בין אנשים.

96 השאלות שבמשחק מעודדות סוג חדש של תקשורת, ומעצימות כל מפגש אנושי. זה הזמן להטיל את הקוביות ולהכיר באמת! מוזמנים להוריד את המשחק מאתר האינטרנט של יום ירושלמי ולהתחיל לשחק!

לחצו כאן להורדת המשחק

(כמעט) 50 גוונים של ירושלים | יניב רוזנפלד-כהן

עובדות מוזרות, יוזמות יצירתיות, והירושלמים.ות עצמם. מוזמנים להנות ממשחק טריוויה מקורי על ירושלים!

לחצו כאן למשחק הטריוויה

ירושלמים - אחים בנפש | נפשות ומשה

מתוך אהבה לירושלים ולאנשים החיים בה יצאנו בפרוייקט ליצירת סדרת סירטונים עלינו הירושלמים והדרך בה אנחנו שומרים על הנפש, מזינים ומטפחים אותה.

* נפשות – מיזם להעלאת המודעות לתחום בריאות הנפש באמצעות אירועי תרבות ואומנות

* מש”ה – מילים שעושות הבדל להעלאת המודעות לתחזוקת הנפש ומניעת התאבדויות באמצעות מעורבות הקהילה

ירושלמי - אנשים, צבעים, טעמים, ניחוחות, תבלינים, והמון אהבה, תבשיל אחד, ירושלמי | אילן גרוסי

ירושלים שלי דרך עדשה אופטימית.
אנשים, צבעים, טעמים, ניחוחות, תבלינים, והמון אהבה, תבשיל אחד,
ירושלמי

צילום ועריכה: חנה טייב

מוזיקת רקע: גוטה גוטה

צפוף בבית (בהשראת ספרו של אפרים סידון) | ניר לנדא

הצגת ילדים של ניר לנדא! משפחה גדולה שגרה בבית קטן בעיירה. אילו עצות ייתן להם רב העיירה? איך זה לישון עם פרה ועיזה? ואולי נגלה שלפעמים גם כשצפוף לנו, זה לא כל כך נורא. במיוחד ליום ירושלמי לתקופת הקורונה נגלה איך משפחה גדולה גרה בבית קטן עם הרבה סבלנות וקבלה כלפי האחר.

מאגר תכנים | זאת ירושלים

ירושלים עבורנו היא אף פעם לא שחור או לבן. היא גם לא של ברזל או של זהב. ירושלים היא ערב-רב של א.נשים, ארגונים וקהילות שחולקים את האהבה לעיר ופועלים למענה, כל אחד בדרכו ובהתאם להשקפת עולמו. מוזמנים להנות ממאגר משאבים דיגיטלי של מקורות השראה ודוגמאות לעושר ולפוטנציאל הטמון בעיר. בין השאר ניתן למצוא ולהוריד במאגר מערכי שיעור, מקורות לימוד, תערוכות סטילס ווידאו, הרצאות מוקלטות או ספרי עיון ומחקר שמציגים את ירושלים שאנחנו רואים בעיניי רוחנו.

בין המילים | אקוט

הרכב ירושלמי שעובד יחד כבר 8 שנים. מלחינים מוזיקה מזרחית עכשווית, עוסקים הרבה בשירי משוררים בני זמננו ובני המקום. את השיר ״בין המילים״ שמענו את יוסף מקריא באחד מערבי השירה בעיר, והתאהבנו. הוא מדבר על הקשר בין השפה העברית לערבית, ועל המרחב הים תיכוני שכמובן מאוד בולט במיוחד בירושלים שבו הכל קרוב ודומה אך מאוד נפיץ: …״וְאֶת הַגֶּשֶׁר הַשָּׁרוּף שֶׁבֵּין הַמִּלָּה סָלָאם וְהַמִּלָּה שָׁלוֹם״.

צילום: שמוליק בלמס
עיצוב תלבושות: ענת פרידמן

להורדת מילות השיר

סיפור חול | תיאטרון הולגאב

ילדה, חול, ציור. ציורים שהופכים לדמויות, דמויות שהופכות לסיפורים, ילדה מציירת בחול – ציורים הופכים לדברים, דברים הופכים לדמויות, דמויות הופכות לסיפורים, ונמחקות. אלגוריה בנושא האהבה: הצגה ללא מילים, ליצנות מודרנית, אנימציה, מוזיקה ותיאטרון פיזי.

מטרותיו האמנותיות והחברתיות של תיאטרון הולגאב ישראלי-אתיופי הן לתת במה לשחקנים ממוצא אתיופי; לתת למצוקות ולקשיים חברתיים ביטוי באמצעות היצירה האמנותית; להציג בפני הקהל הישראלי הרחב את מורכבותה ואת עושרה של הקהילה האתיופית בישראל; ולהתמודד אמנותית עם שאלות כלל-אנושיות הנוגעות לסוגיות של זרות, מיעוטים, הגירה, גזענות ואפליה מעמדית

לשאלות ופרטים נוספים מוזמנים לפנות לניר לנדא, מנהל תיאטרון הולגאב: Landanir@gmail.com

רחביה - חיוכה של ירושלים | עליזה אשד

סרט אודות השכונה הוותיקה בירושלים שהוקמה בשנות ה-20 במאה הקודמת עוסק בעבר ובהווה. הסרט כולל ראיונות עם תושבים במקום, וותיקים ובני הדור השני, סיורים וצילומים של רחביה של פעם והיום. האוכלוסיה בשכונה גם בעבר וגם כיום, הינה מאוד מגוונת, ניתן למצוא בה דתיים, חילוניים והרבה מאוד תושבים מחו”ל, וכולם חיים זה בצד זה בשלום. יוצרי הסרט: עליזה אשד ואלי אביר. הסרט השתתף בפסטיבל הסרט היהודי בסינמטק ירושלים בינואר 2020 ומאז הועלה כבר 3 פעמים בסינמטק.

התמונה – מתוך הסרט

מבט חטוף על ירושלים | סינמטק ירושלים

מבט חטוף על ירושלים כפי שהשתקפה ביומני ירושלים שהופקו בסוף שנות ה 60 עד אמצע שנות ה 70. ביומני ירושלים משתקפת הרבגווניות התרבותית עדתית ודתית של ירושלים כמו גם התמימות של העיר באותם שנים. מתוך אוסף סרטי מיכה שגריר, באדיבות הארכיון הישראלי לסרטים סינמטק ירושלים.

תודה רבה לקרן לירושלים על התמיכה והשותפות

אירועים לאורך כל יום ירושלמי | 20-22.5

מפגש משפחות ירושלמיות | גשר

גשר מזמינה משפחות ירושלמיות מכלל הקבוצות והמגזרים למפגש מצחיק, מעניין וחוויתי על החיים בירושלים. המשפחות ישודכו למשפחה דומה (מבחינת גילאי הילדים, תעסוקת ההורים ועוד) אך גם שונה (מגיעה מרקע אחר ואף הפוך). המפגשים יערכו דרך הזום ויונחו על ידי מנחה קבוצות מקצועי עם תוכן אינטרקטיבי שפותח מראש.

רביעי – שישי (בתיאום מראש) | זום

לינק להרשמה

לינק לאיוונט

סיפור על הדרך | מיזם סיפור על הדרך והמרכז העירוני לגישור

במיזם ‘סיפור על הדרך’ של החברה למתנ”סים הארצית, פעילים מקהילת יוצאי אתיופיה מספרים את סיפורם האישי והקהילתי כדי ליצור שינוי חברתי אמיתי. בכל מפגש מתקיים דיון אמיתי ופתוח על מצב החברה בישראל ועל דרכים לחבר בין חלקים שונים באוכלוסיה. ביום ירושלמי: יום האחר, בשיתוף עם המרכז העירוני לגישור והמנהלים הקהילתיים בירושלים, נשמע סיפורים של יוצאי אתיופיה ונציין את יום הזיכרון ליהודי אתיופיה שנספו בדרכם לישראל. 

פירוט השיחות יתעדכן בהמשך

שעשומותניק | משחק השעשועון הגדול של שכונת רמות

חידון ליום ירושלמי בשכונת רמות, הכי מגוונת בירושלים – בואו להכיר את העיר ואת השכנים והצטרפו למשחק הגדול 5 ימים של תחרות ואתגר לכל המשפחה, שמלא בחידות על העיר ירושלים ומשימות מאתגרות.
הרשמו אצל יעל במייל yael371@gmail.com או אצל צילי גרוס רכזת משפחות צעירות: 0512902013

מפגשכנים | זאת ירושלים

לכבוד יום ירושלים ובמסגרת יוזמת “זאת ירושלים” נקיים מעגלים שכונתיים בכל העיר, לשיח משותף על מה שעברנו בחודשיים האחרונים, ועל מה שאנו מבקשים לעצמנו מכאן והלאה, כפרטים, כשכונה וכקהילה.

חמישי – שישי (בתיאום מראש) | זום

לינק להרשמה

קמפיין - העיר מרימה את הראש | מדינת ירושלים

הרעיון פשוט – לעודד סולידאריות חברתית ואזרחית בעיר ולראות את האחר. כתבו לנו: כיצד לדעתכם ולדעתכן העיר יכולה להתאושש ממשבר הקורונה, מבחינת עסקים קטנים, ברמה הקהילתית, ובזירה התרבותית? כל תשובה יכולה להתייחס לאחד או יותר מהנושאים, ולהישלח עד לתאריך 19.5.2020. שלושה פרסים שווים במיוחד יחולקו בין ההצעות הטובות ביותר. לפרטים והגשה: Info@thestateofjerusalem.com

לינק לעמוד הפייסבוק

ערכות יצירה לכבוד יום ירושלים | החומה השלישית

שלוחת החומה השלישית של מינהל קהילתי אשכולות. יוצאת בערכת יצירה מעניינת- לכבוד יום ירושלים: בערכה יקבלו הילדים מספר חומרי יצירה וחוברת הסבר ליצירה על פי בחירה אישית – בדגש על יצירתיות ומעוף.

את היצירה יכינו הילדים לאנשים בסביבתם שעד כה לא היה להם קשר איתו וכעת הם רוצים לשמחו ולהכין לו יצירה מיוחדת.

הערכה תחולק ל-200 משפחות בשכונה ביום רביעי בבוקר.

לחצו כאן להורדת ערכת היצירה

יום רביעי | 20.5

עין כרם - מקום, סיפורים, אנשים | הבית העתיק בעין כרם

סיור וירטואלי בלייב בעין כרם הקסומה עם המשוררת שושנה קרבסי מהבית העתיק בעין כרם. שושנה תוביל אתכם אל קסמיה של עין כרם ואל מקומות הנסתרים מהעין למטיילים. נכנס לבתים עתיקים, נבקר בבתי אומנים, נכיר את הגוון האנושי של עין כרם ונשמע סיפורים ושירים. נקנח בתצפית מהגג אל הנוף בכללותו . עין כרם שלא הכרתם. מקום, סיפורים, ובעיקר בעיקר – אנשים. קחו מים…שימו כובע על הראש ותתרווחו בכורסא…יאללה הולכים…

רביעי | 10:00 | לייב בפייסבוק

סליחה על השאלה : קהילות נוצריות בירושלים | חנה בנדקובסקי

בירושלים, עיר של כמעט מיליון איש, חיים יהודים, מוסלמים וקצת פחות משני אחוזים באוכלוסיה הם נוצרים. מי הם הקהילות הנוצריות בירושלים? כיצד הן מאורגנות? מה מקומו של ממסד הדתי בחיי הקהילה וכיצד משפיעה העובדה שהם חיים בירושלים, העיר הקדושה ביותר לעולם הנוצרי, על חייהם? האם יש מפגש בין הצליינים הממלאים את העיר בימי שגרה והקהילות המקומיות? ומה יודעים עליהם היהודים?

בתוכנית הרצאה של חנה בנדקובסקי על הקהילות בירושלים ונשמע  מה לנוצרים ירושלמים יש להגיד על ירושלים ועל החיים שלהם כאן. 

רביעי | 18:00 | זום

לינק לאיוונט

לינק למפגש הזום

מסע נפשי מחומות מאה שערים לשכונת בית הכרם | עמיתים

קוראים לי שמולי דייטש ואני מזמין אתכם לשיחה אישית שבה אספר על המסע שעברתי של יציאה בשאלה והתמודדות בהווה עם פוסט טראומה. המפגש יהיה בסגנון “סליחה על השאלה” והנרשמים יקבלו במייל קישור לזום ורשימת שאלות אפשריות שתוכלו לשאול אותי. אשמח לראות אתכם.

רביעי | 20:00 | זום

לינק לאיוונט

להרשמה >> במייל amitimbk@gmail.com  או בהודעה עם שם מלא, מספר טלפון וכתובת מייל למספר 0523719977

ירושלים בראי הקולנוע- שיחה ומפגש לקהל הרחב | גשר

גשר מזמינה את הקהל הרחב לשיחה עם הפנים השונות של ירושלים כפי שהם מוצגים על המסך. במפגש נציג קטעי וידאו מסדרות וסרטים שצולמו בירושלים ונדון על האופן בו מוצגת ירושלים ותושביה על המסך. נשאל, האם הביטויים הקולנועיים השונים מייצגים את המציאות ברחוב הירושלמי או דווקא תורמים להגברת הסטיגמות והסטראוטיפים.

רביעי | 20:00 | זום

לינק להרשמה 

לינק לאיוונט

חרדים באקדמיה - אתגרים וסיפורים | בליבה חומה

תוכנית “בליבה חומה” מזה כ-9 שנים מפגישה בין סטודנטים חרדים לשאינם חרדים, תוך דגש על שבירת סטיגמות הדדיות ועל השלמת פערים לימודיים. אירוע, שמיועד הן למשתתפי בליבה חומה והן לציבור הרחב, נפגוש מספר משתתפים ובוגרים חרדים של התוכנית, שישתפו בסיפוריהם האישיים, בבחירתם בלימודים אקדמיים ובתובנות שלהם.

רביעי | 20:00 | זום

סדנת סריגת קולבים - פלייסמייקינג | גלריית המקלט

גלריית המקלט היא גלריה הראשונה בשכונה החרדית מקור ברוך, שמטרתה לעזור לאמנים בפריפריה וליצור גשר בין תרבויות. הסדנה מוקדשת לעשיית פלייסמייקינג ירושלמי ודאגה לשיפור חזות העיר, ונשמח מאד שתעבירו לגלרייה את יצירותיכם לאחר חג השבועות. לצורך הסדנא מוזמנים להביא שקיות ממוחזרות וקולבים ישנים אה וגם מסרגה. את הסדנא תנחה אמנית המיחזור סיגל מאור כהמשך לתערוכתה שקיות רוח שנקטעה בעקבות הקורונה והוצגה בגלריית המקלט. www.asg.org.il מוזמנים ליצור קשר 0585000119, וגם בפייסבוק גלריית המקלט.

רביעי | 17:00 | זום

לינק להרשמה

לינק לאיוונט

להיאבק או להתחבק - מה ניתן ללמוד מהרגע שבו ניתן השם ישראל ליעקב על יחסי שכנות בירושלים? | שאלו שלום ירושלים

במפגש לימוד נעיין בסיפור המופיע בספר בראשית על הרגע שבו קיבל יעקב את השם ישראל וכיצד התמורה שעבר איפשרה לו לפגוש את אחיו עשיו ממקום חדש. ננסה ללמוד מכך דרך עבורנו לפתח קשרי אחווה בין תושבי מזרח ומערב ירושלים וליצור מרקם עירוני הנותן מקום שווה לכל תושב, בכבוד ובשוויון זכויות. אנו בקבוצת ‘שאלו שלום ירושלים’ מתרגשים מן היופי והשגשוג של עיר הקודש. כיהודים דתיים אנחנו מחויבים למשמעות הדתית של העיר שבלבה הר בית ה’, ולכן צריכה להיות עיר הצדק, קריה נאמנה. עיר  היכולה לממש את חזון ישעיהו ולהיות “בית תפילה לכל העמים”.

רביעי| 17:00 | זום

לינק לאיוונט

לינק להרשמה

לינק למפגש בזום

הסבלנות בימי קורונה ועל היום שאחרי | לילי הלפרין

לילי הלפרין, יו”ר מרכז אמת לסובלנות בירושלים, תשוחח על גילויים מפתיעים ושאינם מוכרים של סבלנות אשר באו לידי ביטוי במרחב הציבורי בימי הקורונה, וכיצד ניתן לשמר אותם גם בעתיד למען חברה סבלנית, סובלנית וחומלת יותר

רביעי | 19:00 | זום

לינק להרשמה

שירי הלל | הלל מורן

שירי הלל הוא מסע מוסיקלי המספר סיפור חיים של יציאה מהארון, המסע מתחיל בקיבוץ ומגיע להשלמתו במשפחה הגאה בירושלים. לאחרונה המשפחה התרחבה, ונולדה אחינועם בהליך פונדקאות בארהב. שירי הלל זהו מסע להשלמה ואהבה, המסופר דרך סיפורו האישי של היוצר, אך הוא בעצם קולקטיבי ופונה לקהל הרחב.

רביעי | 20:00 | לייב בפייסבוק

הזווית הירושלמית | היוזמה לצמצום הסכסוך

איך הירושלמיות שלנו משפיעה על האופן שבו אנחנו תופסים את הסכסוך הישראלי-פלסטיני?

על מה ימנים ושמאלנים יכולים להסכים, ומה אפשר לעשות כבר מחר בבוקר?

למה הניסיון שלנו להגיע לפתרון בנושא הסכסוך, בצורה פרדוקסלית, מרחיק את הפתרון עצמו?

וגם – איך כל זה קשור אלינו בתור אזרחים?

רביעי | 16:00 | זום

לינק להרשמה

כדורגל ושטיפת כלים משנים את העולם | בית הצייר ואדיר שוורץ

השיחה תעסוק בעיר ירושלים דרך הכדורגל בירושלים, בית”ר והפועל, נדון על הקשר שבין ספורט לזהות, שייכות ופוליטיקה ונדון על מנהיגות ואחריות חברתית – כל זה בשעה אחת של שיחה פתוחה וכיפית. את השיחה יעביר אדיר, פעיל חברתי ירושלמי ואוהב העיר. 

שיחה סגורה לתלמידי תיכון בית הצייר.

רביעי | 9:25 | זום 

ירושלים על גווניה המשתקפת בשירתו של יהודה עמיחי | מוזיאון חצר הישוב הישן

לרגל יום ירושלים מוזיאון חצר הישוב הישן יקיים אירוע ספרותי במפגש זום – בעקבות יהודה עמיחי שירתו ויחסו לירושלים. מנחה: אביחי קמחי, משתתפים: יהודית בן יעקב, יפה שלומוביץ, מנחם פאלק, צדוק עלון, דיתי רונן.

רביעי | 18:00 | זום

לינק למפגש הזום

קרדיט לתמונה: Yair Medina (יאיר מדינה)

סדנת ברייקדאנס ירושלמי | קהילת ההיפ הופ של ירושלים

J.Lionz היא קהילת היפ הופ הירושלמית עם כ60 אמנים שמחברת בין כל האלמנטים (מוסיקה,ריקוד,אמנות). הקהילה מאוכלסת מאוד וחשוב לה לחבר בין כל האוכלוסיות בעיר דרך תרבות ההיפ הופ.

הקהילה מרימה את המודעות לתרבות בעיר ונותנת פלטפורמה לאמנים בירושלים והסביבה לקיים את אומנותם בצורה מיטבית. הפעילות של הקהילה היא בעיקר הופעות, סדנאות, תחרויות, וסיורי אמנות בכל ירושלים והסביבה. 

בואו והצטרפו לסדנה השראתית של ריקוד ברייקדאנס, בואו עם המון אנרגיות ונעליים נוחות (נעלי ספורט).

הסדנה תועבר על ידי יונתן אשר (יונז), תותח על שכבר מעל 20 שנה בתחום!

רביעי | 18:00 | מתחם התחנה

לינק לאיוונט

לינק להרשמה

נשים משפיעות בירושלים | נשים עושות שלום

נשים עושות שלום ירושלים מזמינות אתכן ואתכם למפגש מעורר השראה בו נכיר, נוקיר ונשמע את סיפורן של נשים משפיעות בירושלים:

  • נורית בכרך, מייסדת “מוזיאקה”- המרכז ליישוב סכסוכים בהסכמה
  • ריהאם ג’אבר, תושבת מזרח ירושלים, פעילה חברתית, מנחה בנושאי העצמת נשים וכלכלה חברתית ומנהלת המרכז לטיפוח יזמות עסקית במזרח ירושלים
  • ג’ודי מנדלסון, מנהלת המרכז לקהילה האפריקאית בירושלים.
  • זיוה מקונן, פעילה ב”אמהות על המשמר”
  • עו”ד אפרת שהם הילדסהיימר, יזמת ציבורית לקידום מנהיגות חברתית-כלכלית
  • מנחה: חמוטל גורי, נשים עושות שלום

לאחר שמיעת הנשים נתפצל לקבוצות כדי לשתף בסיפורי השפעה אישיים

יום רביעי | 20.5 | 21:45-20:30

לינק להרשמה

קישור לזום יישלח לנרשמות.ים

לפרטים: נעמי טל’ 050-6285217,  סו טל’ 052-2384818

אופטימיות זהירה | אליעזר יערי

הקרנת הסרט “האופטימיים” של אליעזר יערי ואירית אמבר. סיפור מיוחד על חברות בין שניים מתושבי העיר, אליעזר יערי וד”ר טאריק אבו חאמד תושב הכפר צור באהר. מיד בתום ההקרנה תיערך שיחה עם הבמאי, אליעזר יערי, שגם יעדכן בהתפתחויות בצור באהר, כפר שהוא מתעד בשבע השנים האחרונות.

חמישי | 18:00 | זום

לינק לאוונט

לינק למפגש הזום

איפטר אונליין ושיחה פתוחה | עמותת המפגש הבין דתי

19:25 איפטר אונליין – נעשה שידור חדש של אירוע איפטר שלנו. כולם מוזמנים להכין תמרים ומים לשבור את הצום ביחד. 20:30 שאלות ותשובות על הרמדאן – שניים מהמרכזים שלנו יענו על שאלות על הרמדאן ואסלאם! כל מה שאתם רוצים לדעת אבל לא יצא לכם לבקש: אנא כתבו לנו בעמוד הפייסבוק!

רביעי | 19:25 | לייב בפייסבוק

לינק לעמוד הפייסבוק

לינק לאירוע

סיפור על הדרך | מינהל קהילתי מיתרים

ביום ירושלמי: יום האחר, מינהל קהילתי מיתרים שמח לארח את אהובה אברהם במסגרת מיזם “סיפור על הדרך” של החברה למתנ”סים- פעילים מקהילת יוצאי אתיופיה מספרים את סיפורם האישי והקהילתי כדי ליצור שינוי חברתי אמיתי. נשמע מאהובה את סיפור העליה שלה, נקיים דיון אמיתי ופתוח על מצב החברה בישראל, ונציין את יום הזיכרון ליהודי אתיופיה שנספו בדרכם לישראל. לשאלות: עטרה סולומון, עובדת קהילתית, 054-308-3908

לינק להרשמה

סיפור על הדרך | מינהל קהילתי קטמונים ח-ט

ביום ירושלמי: יום האחר, ינהל קהילתי דרום שלוחת קטמונים ח’ ט’ ופת שמח לארח את גדעון לבסאי במסגרת מיזם “סיפור על הדרך” של החברה למתנ”סים- פעילים מקהילת יוצאי אתיופיה מספרים את סיפורם האישי והקהילתי כדי ליצור שינוי חברתי אמיתי. נשמע מגדעון את סיפור העליה שלו, נקיים דיון אמיתי ופתוח על מצב החברה בישראל, ונציין את יום הזיכרון ליהודי אתיופיה שנספו בדרכם לישראל.

לינק להרשמה

יום חמישי | 21.5

ממילא - סיפורה של מרכז ירושלים לאורך התקופות | עמק שווה

סיור וריטואלי להיסטוריה הרב תרבותית והלא מוכרת של ממילא. הסיור יחל בימי בית הקברות המוסלמי ועד ימי המעברה בשנות השישים. הסיור יכלול הרצאה קצרה על חשיבות המקום החל מהתקופה הרומית-ביזנטית כמקור מים לירושלים, התפתחותו כבית קברות מוסלמי, מהחשובים בעיר ועד ימי השכונה בראשית קום המדינה. הסיור יועבר על ידי יונתן מזרחי מארגון עמק שווה, לצד ראיונות מצולמים עם יוסי מזרחי, תושב השכונה בשנות השישים ובן למשפחת דאג’ני, אשר יספר על בית הקברות וקברו של שיח’ דאג’ני.

חמישי | 17:00 | —

3 צעדים פרקטיים לבניית קשר עם האחר, גם אם אין לכם שום דבר במשותף | אמיר משה כהן

אומרים שדומה מושך דומה. אבל מה אם אני רוצה קשר עם מי ששונה ממני?ירושלים מגוונת. אנשים שתפיסות העולם ואורח החיים שלהם כל כך שונות זו מזו. איך למרות הפער, כשנפגשים, מצליחים להקשיב לאדם האחר? לדברים שחשובים לו? בסדנא נכיר כלים ליצירת חיבורים אמיתיים עם אנשים אמיתיים, גם אם הסיכויי לכך נראה קלוש.

High-Com – תקשורת מקרבת בעבודה ובעסקים,   בלינקדין

חמישי | 20:00 | זום

לינק לאיוונט

לינק להרשמה

נקודת מפגש | דרך שירה בנקי

מאז הרצח הנורא של שירה בנקי במהלך מצעד הגאווה בירושלים בשנת 2015, הוריה של שירה – מיקה ואורי יזמו פעילות חינוכית וחברתית כדי לקדם סובלנות, מתינות במרחב הציבורי וקבלת האחר. כחלק מפעילות העמותה מתקיים פרויקט “נקודת מפגש” – קיום של מעגלי שיח בכל יום ה’ בשעה 20:00 בכיכר ציון. בערב יום ירושלים , 21.5.20 בשעה 20:30 נקדיש את ‘נקודת מפגש’ בזום ליום ירושלים.

חמישי | 20:30 | זום

לינק להרשמה

מיכאל גוטליב בהופעה מהבית | מיכאל גוטליב

ממש לפני תקופת הקורונה, הוציא המוסיקאי מיכאל גוטליב את אלבומו השלישי, “אליבי”, המורכב מלחנים מקוריים שלו לשירי משוררות ומשוררים מהעת האחרונה – עדי קיסר, תהילה חכימי, אלי אליהו, טל ניצן ועוד. באלבום מתארחים קורין אלאל, אבי בללי, יוסי צברי ועוד. גוטליב הוא מלחין, זמר, פסנתרן, מפיק מוסיקלי (קורין אלאל, אפרים שמיר), ומלחין לתיאטרון (הבימה, הקאמרי). בוגר ברקלי קולג’ (ארה”ב) והאקדמיה למוסיקה בירושלים. ההופעה הזו תורכב בעיקר משירים מהאלבום החדש, וכנראה גם כמה קאברים (מוזמנים להציע!)

חמישי | 20:00 | לייב בפייסבוק

לינק לעמוד הפייסבוק

Jerusalem Time: A Symposium | Diana Lipton

An opportunity to think analytically, imaginatively, and deeply about time. Time is a complex matter in Jerusalem, a city that’s home to three major world religions, each with at least one calendar of its own, not to mention several different time zones – all in Meah Shearim. And this year we added Corona Time, when one day merged into the next and only our respective Holy Days saved us from losing track of time altogether. Join us on Zoom on Yom Yerushalayim for 7 eye-opening 30-minute conversations in English about time – with an artist, a philosopher, an Imam, a Greek Father, a yeshiva bocher, a film-maker, a climate change activist, a classicist, 2 Talmud scholars and more. Your alarm clock may never look the same again. Go here for the full program and to register for your Zoom link.

Thursday | 20:00 | zoom

Go here to register for your Zoom link, or watch the symposium live on YouTube here.

כי ביתי בית תפילה יקרא לכל העמים | יום התלמוד הנשי הבינלאומי

ירושלים: עיר של תפילה של 3 הדתות. מה זה מקום של תפילה? מה הוא מקום האחר בתוך המרחב הרוחני? בהשראת טקסט תלמודי, נחשוב ביחד, ממבט נשי, על השאלות הללו.

חמישי | 14:00 | לייב בפייסבוק

לינק לעמוד הפייסבוק

לינק לאיוונט

אומנות ההקשבה והשיתוף | פרויקט דרך

האם אנחנו מתייחסים ליכולת שלנו להקשיב או לשתף מעולמנו הפנימי כאומנות? כיכולת שאפשר לחזק לגדל ולשפר? בסדנה הקרובה נלמד ונתרגל את היכולת לחזק את שרירי השיח שלנו – מול עצמנו ומול הסביבה. מזמינים אתכם לצלול פנימה לעולמכם הפנימי ולעולמו הפנימי של אדם אחר ממקום קשוב, מכבד, מעמיק ונוכח. בואו באשר תהיו.

חמישי | 20:00 | זום

לינק לאיוונט

לינק להרשמהhttp://tiny.cc/gibdpz

מערבית - לערבית מדוברת בישראל: הרצאה מקוונת

מאיפה הגיעה השפה הערבית? מה ההבדל בין ערבית ספרותית וערבית מדוברת? ומה מייחד את הלהג הירושלמי והלהגים השונים בארץ ובעולם? בהרצאה נדבר על התופעה המרתקת של להגים בשפה הערבית, נעשה היכרות עם להגים שונים בתוך ישראל ובמזרח התיכון ונטעם מכמה מאפיינים ייחודיים של הלהג הירושלמי. לבסוף, נבחן יחד האם לימודי שפה בירושלים יכולים להוות בסיס לשינוי חברתי עמוק.

חמישי | 17:00 | לייב בפייסבוק

קישור לדף הפייסבוק 

כדורגל ושטיפת כלים משנים את העולם | אדיר שוורץ

בואו לשמוע את הסיפור המרתק שמאחורי הקמת ליגת השכונות לבנות בירושלים – מיזם חברתי ייחודי, שהוא עד היום מסגרת ספורט הנשים הגדולה בישראל. יותר מהכל, הליגה היא בועה של חיבורים וגשרים בין כלל המגזרים בעיר: על כר הדשא משחקות יחד ערביות ויהודיות, דתיות וחילוניות, בנות מכל השכונות בעיר ומיישובי הסביבה. אדיר, שהקים את המיזם בגיל 16, מספר סיפור שהוא סיפורה של החברה הישראלית ושל ירושלים, על האתגרים והיתרונות שלהן. ההרצאה מעניקה תובנות חדשות על מנהיגות והובלה, השראה, תחושת מסוגלות וכלים פרקטיים לקהל.

חמישי | 18:00 | זום

לינק להרשמה

לינק לאיוונט

דגלי גאווה: למה בכלל לתלות אותם? | הבית הפתוח

למה אנשים תולים דגלי גאווה, ומדוע הפעולה הזו מייצרת לא פעם אנטגוניזם? איך מתמודדות עם תגובות פוגעניות, עם תלישת הדגלים והתנכלויות בלתי פוסקות? מה הדגל מסמל עבורנו דווקא במרחב הירושלמי? מה בין זה ובין מצעד הגאווה הירושלמי? על שאלות אלו ועוד יענו ארבע חברות וחברי קהילה שייצגו את עצמן או את העסקים שלהן בעיר ויספרו על הבחירה לתלות דגלי גאווה במרפסתם או בבית העסק שלהן. ננסה להבין מהי המשמעות של דגל הגאווה עבור כל אחת מהן ונשמע על דרכי התמודדות השונים עם התגובות של הסביבה. נדבר על הקונטקסט של דגל הגאווה במרחב הציבורי הירושלמי ואילו ערכים נוכחותו עשויה לקדם.

חמישי | 20:30 | לייב בפייסבוק

לינק לאיוונט

שרים מהלב לירושלים | נפשות ושרים בגינה

ממשיכים במסורת, גם השנה, כחלק מפעילות יום ירושלמי נקיים אירוע משותף של שרים בגינה, ונפשות. ניפגש לערב שירי ירושלים בשילוב יצירה מקורית על התמודדות נפשית. האירוע בשיתוף התכנית לרבנות ישראלית של מכון הרטמן והמדרשה באורנים.

 שרים בגינה – פלטפורמה ירושלמית למפגש באמצעות שירה בציבור 

 נפשות – מיזם להעלאת המודעות לתחום בריאות הנפש באמצעות אירועי תרבות ואמנות.

חמישי | 20:30 | זום

לינק לאיוונט

איפטר פארטי | כולנא

ציון וחגיגה משותפת של סיום הרמאדן ביום האחר ע”י מסיבת זום המחברת ומשמחת יחד צעירים ממזרח ומערב ירושלים (מוזמנים בברכה כמובן גם צעירים ומבוגרים מכל רחבי הארץ והעולם).

האירוע ייפתח עם דברי ברכה בעברית ובערבית ומשם נעבור למנה המרכזית של מסיבת תקלוטים עם Noa Tal-El Dj. חלק מהשירים ייבחרו מראש ע”י הקהילה של כולנא ממזרח ומערב העיר. בתקופה בה נמנע מחברי ‘כולנא ירושלים’ לקיים אירועים פתוחים ומשמחים לקהל הרחב במרחב הציבורי זו הזדמנות מצוינת להצטרף למסיבה בלי צורך לצאת מהבית.

חמישי | 21:00 | זום ולייב בפייסבוק

לינק לאיוונט

לינק לעמוד הפייסבוק של כולנא

כיכר העיר – אמת רבת פנים | גם יחד

המרחב האורבני מערער על ההומגניות הזהותית. בכיכר העיר לוקחים חלק אנשים ונשים ממקומות שונים שאינם בהכרח חולקים תפיסת עולם. האם המרחב המשותף יכול לשמש למפגש בין העמדות? נציגים מבתי המדרש השונים לרבנות ידונו בשאלה זו ובשאלות נוספות. האירוע מופק על-ידי ‘גם יחד’ – פורום תלמידים ובוגרים של בתי המדרש לרבנות בישראל.

חמישי | 16:00 | בשידור חי בפייסבוק

לינק לאיוונט

לינק לעמוד הפייסבוק: כתלי בית המדרש

לינק לעמוד הפייסבוק: דרכים

ירושלים של זהב JérusalemEnOr | שושנה בכר

נדבר על מה זה “ירושלים של זהב”? בעבר, בעתיד, ובהווה ומה המשותף בימינו!! דרך הכסופים להגיע לארץ המובטחת ולירושלים, סיפור שלי, שושנה בכר, עולה חדשה, משפחתי מאלגיר דרך צרפת ואיך הגעתי לארץ.

חמישי | 17:00 | זום

קישור להרשמה

זהב נחושת ואור- פאנל מקוון לכבוד יום ירושלים | התנועה המסורתית

לכבוד יום ירושלים, התנועה המסורתית מזמינה אתכם ואתכן לפאנל מיוחד – שלושה רבנים ירושלמים משוחחים על ירושלים של מעלה וירושלים של מטה. עם הרב האורתודוכסי בני לאו, שישוחח עם הרבנים הקונסרבטיביים- הרבה חיה רואן בקר, והרב ירח מאירסדורף.

חמישי | 19:00 | זום

לינק להרשמה

סדנת ריקוד היפ הופ ירושלמי | קהילת ההיפ הופ של ירושלים

J.Lionz היא קהילת היפ הופ הירושלמית עם כ60 אמנים שמחברת בין כל האלמנטים (מוסיקה,ריקוד,אמנות). הקהילה מאוכלסת מאוד וחשוב לה לחבר בין כל האוכלוסיות בעיר דרך תרבות ההיפ הופ.

הקהילה מרימה את המודעות לתרבות בעיר ונותנת פלטפורמה לאמנים בירושלים והסביבה לקיים את אומנותם בצורה מיטבית. הפעילות של הקהילה היא בעיקר הופעות, סדנאות, תחרויות, וסיורי אמנות בכל ירושלים והסביבה.

בואו והצטרפו לסדנה השראתית של ריקוד היפהופ, בואו עם המון אנרגיות ונעליים נוחות (נעלי ספורט).

הסדנה תועבר על ידי מאור אבוחצירא שכבר המון שנים בתחום ומלמד בהמון סטודיויים בכל רחבי ירושלים והסביבה.

חמישי | 18:00 | מתחם התחנה

לינק לאיוונט

לינק להרשמה

אל גינת אגוז ירדתי למערה נסתרת... סיור בשכונת ממילא | מלכה אליהו קוסוביץ ויוסף חיים מזרחי, תושב ממילא

ממילא זה לא קניון…. ביום ירושלים נצא לסיור בשכונה ונרד לבוסתן לוי ולמערה נסתרת, נשמע על חיי תושבי ממילא שיספרו על שכונה תוססת, חיה ונושמת, ההולכת ונעלמת בגנזי השכחה לצרכי ציבור… והכמיהה להקמת מרכז מורשת…. למען דור אחרון.

חמישי | 13:00-11:00 | סיור פיזי בהתאם להנחיות ובהרשמה מראש

נקודת מפגש תימסר לנרשמים

לינק להרשמה

לינק לאיוונט

בית וגן, שכונה של סובלנות - היסטוריה, דת וגאופוליטיקה של שכונה בירושלים | תרבות

גברי אסולין, חוקר שכונת בית וגן וגרשון מושקוביץ מתרבוס – חרדים עושים תרבות, שניהם ילידי שכונת בית וגן מעבירים סיור-שיחה בזום על השכונה הייחודית שבה גדלו.

חמישי | 17:00 | זום

לינק לאוונט

#גיוון_מעסיק_אותי - קמפיין ליום הגיוון הבינלאומי בעסקים ירושלמים | הפורום הישראלי לגיוון בתעסוקה

ה-21 למאי הוא יום הגיוון הבינלאומי כפי שהכריז האו”ם. מטרת היום היא להדגיש את העושר שגיוון מציע, לבנות קהילה של אנשים המחויבים לתמוך בשונות, להיאבק בקיטוב וסטריאוטיפים ולשפר את שיתוף הפעולה בקרב אנשים מתרבויות שונות. בעולם התעסוקה, יום הגיוון יוצר הזדמנות לחזק ולעודד את העשייה הקיימת בתחום ולקשור שותפים חדשים. הפורום הישראלי לגיוון בתעסוקה, יחד עם קבוצה של ארגונים וא.נשים המקדמים/ות גיוון והכללה, חברו יחד למאמץ משותף וב-21 למאי נחגוג יחד ונזכיר לשוק התעסוקה הישראלי את החשיבות והיתרונות שבגיוון והכללה.

למידע נוסף על הקמפיין הדיגיטלי

להורדת גרפיקות #גיוון_מעסיק_אותי

נפגשים בקולנוע – מפגש בין ילדים יהודים ופלשתינים | מדרשת אדם

מדרשת אדם מזמינה אתכם למפגש עם במאי הסרט “הבטחות”, שהיה מועמד לפרס האוסקר בקטגוריית הסרט הדוקומנטארי. במאי הסרט, ביזי גולדברג, מלָווה ילדים מקבוצות שונות בחברה היהודית והפלשתינית, במשך מספר שנים, שבמהלכן הוא מתוודע לעולמם שנראה תמים בתחילה, אך עם התקדמות הסרט, נחשפים הצופים לעולמם המורכב והמאתגר. בעקבות הצפייה בסרט – נקיים דיון עם הבמאי, בו נעלה סוגיות הקשורות להיבטים שונים של הסכסוך אז והיום, ולחלומות שנגוזו ואולי לא; ונברר מהם האתגרים הניצבים לפנינו כיום.

חמישי | 17:00 | זום

לינק לאיוונט

לינק להרשמה

סדנת עיצוב אריות ירושלמים, לציבור הרחב | גלי כץ

רוצים לשחזר פסל אריה, לקבל ערכת רסטורציה במתנה? רוצים להכיר אמנים מגוונים שונים ואוכלוסיות שונות החיים כיום בירושלים? הצטרפו לסדנת אריות במיוחד ליום ירושלים. כי כמו האריות, בשביל לשאוג החוצה עלינו ראשית להסיר את האבק שהצטבר בתקופת הקורונה.

חמישי | 16:30 | בכיכר ספרא

בהרשמה מראש – מספר המקומות מוגבל

לינק לאיוונט

לינק להרשמה

תהילה אטיאס באסה סטרייטית דתייה ונדב שוורץ הומו דתי ידברו על החיים בירושלים כלהט”בים דתיים ויארחו חברי וחברות קהילה:
והפעם: אוריה בן ברית – הומו-א-מיני דתי ומיכל שיינברג ביסית דתיה ומדריכה קבוצת נוער.
חמישי | 20:30 | לייב בפייסבוק

סיפור על הדרך | מינהל קהילתי בקעה רבתי וסיפור על הדרך

ביום ירושלמי: יום האחר, הלשכה לשירותים חברתיים בקעה תלפיות ומינהל קהילתי בקעה רבתי שמחים לארח את ציון גטהון, תושב השכונה, במסגרת מיזם “סיפור על הדרך” של החברה למתנ”סים- פעילים מקהילת יוצאי אתיופיה מספרים את סיפורם האישי והקהילתי כדי ליצור שינוי חברתי אמיתי. נשמע מציון את סיפור העליה שלו, נקיים דיון אמיתי ופתוח על מצב החברה בישראל, ונציין את יום הזיכרון ליהודי אתיופיה שנספו בדרכם לישראל.

לשאלות: תמר סער, עובדת קהילתית, 054-310-3622

חמישי | 20:00 | זום

לינק להרשמה

מסעותיו של הרצל בירושלים | מרכז הרצל

מרכז הרצל מזמין את הציבור לאירוע יום ירושלים אצלו. בבוקר אנו מציינים את יום ההנצחה לנספים שעלו מסודן לארץ. עדויות של אישי ציבור ובראשם שרת העלייה והקליטה החדשה פנינה תמנו שטה. ואחרי הצהריים אנו הולכים בעקבות מסעו של הרצל בירושלים יחד עם ד”ר עליזה לביא יו”ר מרכז הרצל, בלהה בן אליהו והרב ד”ר יואל בן נון ובנוסף, נפגשים עם דמויות ירושלמיות מוכרות כגון יהורם גאון, קרן קדוש ואיציק קורנפיין.

לינק לשיחה בזום

לינק לעמוד הפייסבוק

ירושלים מרימה ראש מהקורונה - כל השבטים ביחד | מדינת ירושלים ובצלאל שטאובר

מפגש חגיגי אונליין של מועצת ההסכמות הירושלמית של הקונגרס הישראלי ומדינת ירושלים. תובנות אזרחיות וקהילתיות מתקופת הקורונה, מתוך האוכלוסיות השונות של העיר: חרדים, ערבים, חילונים ודתיים, תובנות על החיים המשותפים שלנו כאן בעיר, חשיבה משותפת: איך ירושלים משתפרת ביום שאחרי הנגיף? וכמובן – הכרזה על הזוכים בתחרות הכתיבה של מדינת ירושלים.

חמישי | 20:30 | זום ולייב בפייסבוק

לינק לאיוונט

לינק להרשמה

חשיפת השנתון הסטטיסטי לירושלים 2020 | מכון ירושלים

במפגש תציג ד”ר מאיה חושן מבחר נתונים מתוך השנתון ותענה יחד עם נציגי צוות הנתונים של מכון ירושלים על שאלות מהקהל. הנתונים הדמוגרפים שאנחנו מפרסמים היום בשנתון ירושלים מצביעים על כך שירושלים של היום היא תמונה מקדימה לתחזיות הדמוגרפיות לישראל בעוד שניים או שלושה עשורים. במובן הזה ירושלים יכולה להיות מעין ‘מעבדה לאומית’ לתפיסת ארבעת השבטים של הנשיא ריבלין. בירושלים יש לנו הזדמנות לייצר שיתופי פעולה חדשים ולשכוח פרדיגמות ישנות, כדי להוביל את כל ישראל למציאות טובה יותר עבור כל תושביה.

חמישי | 10:00 | זום

לינק להרשמה

לינק לאיוונט בפייסבוק

יום ששי | 22.5

שחר מאיר את ירושלים | יחס חם

מאיר אריאל איבד חצי מפלוגתו בקרב על ירושלים וגלגולו הראשון בתודעתי “הצנחן המזמר”.

סובלנות כלפי צעירים ערביים משכילים, מאושפזים פסיכיאטריים ורופאיהם, קיבוצניקים אסקפיסטים ונשותיהם ומילואימניקים מאפיינים את יצירתו הנטועה בהוויה הישראליות עם קמצוץ אנטי ממסדיות.

שחר שורק – שירה קלרינט חליליות

נועם ברטוב – בס

עופר גולני – גיטרות שירה ושאר רוח

מאיר אריאל- ירושלים של ברזל

שישי | 15:00 | לייב בפייסבוק

לינק לאיוונט

לינק לעמוד הפייסבוק

ירושלים של מעלה או של מטה? | יסכה הרני

שיחה בין יסכה הרני, יהודייה המתמחה בנצרות ובין נזיר קתולי המתמחה ביהדות.

שישי | 11:00 | זום

לינק למפגש הזום

לינק לאיוונט

לינק להרשמה

סיור סטאטוס קוו וסובלנות | חלון להר ציון

איך יצא שבהר ציון יש מקום אחד שקדוש ליהודים, נוצרים ומוסלמים גם יחד? למה דווקא שם? ואיך חיים זה לצד זה רבנים, נזירים, אמנים וארגונים בני כל הדתות? האם זו הזדמנות לשלום עולמי או מתכון לאסון? בואו לשמוע על כל זה ועוד ביום ירושלים!

שישי| 9:00 | זום

לינק לאיוונט

לינק להרשמה

לקראת שבאתי | שבאתי

 15:30-15:00- לימוד שיר לשבת בשפת הסימנים

16:00-15:30- הלל מאלי ‘מנכר למכורה’ – על ירושלים הסמויה מן העין

שישי | 15:00 | זום לייב בפייסבוק

לינק לעמוד הפייסבוק

לינק לאיוונט

מי האנשים שעושים את ירושלים? | נשארים בירושלים - JLM Vibe

ביום ירושלים הקרוב (22.05) נקיים לראשונה את פרויקט נבחרי ירושלים 2020, במסגרתו ייבחרו 10 הירושלמים והירושלמיות שבלעדיהם ירושלים לא היתה נראית אותו דבר.

בחירת “נבחרי ירושלים” משותפת לקהילת JLM Vibe – נשארים בירושלים ולרוח חדשה, בשיתוף עם ‘ידיעות ירושלים’ ובתמיכת קרן ליכטאג ורשות הצעירים בעיריית ירושלים.

ביום ששי ה-22.5 יפורסמו שמות הזוכים והזוכות בכתבה מיוחדת בגיליון יום ירושלים של עיתון “ידיעות ירושלים”, וכן בטקס הענקת האות בבית אליאנס – פרטים נוספים בהמשך.

לינק להרשמה

מסיגות גבול - שיחה עם האוצרת סיגל ברקאי | המוזיאון לאומנות האסלאם

התערוכה “מסיגות גבול” ממקדת מבט בתופעה חדשה יחסית בחברה היהודית ובחברה הפלסטינית בישראל: נשים הבאות מרקע שמרני, דתי ופטריארכלי, ויוצרות אמנות אמיצה, המתמודדת עם מוסכמות החברה שממנה הן מגיעות. התערוכה מבקשת להצביע על קווי דמיון ואף זהות בין תחושותיהן של נשים בחברה היהודית ובחברה הערבית. האמניות בתערוכה אינן מדירות את עצמן מקהילותיהן. הן מכירות בייחודיות החברות שאליהן נולדו, אך בוחרות לחיות וליצור במרחב של חירות אישית ושל מודעות ביקורתית.

ששי | 10:00 | זום

לינק להרצאה בזום

לינק להרשמה

טבע הפוליטיקה | איתמר פרחי

סיור שמשלב את הטבע הירושלמי הכי קיטשי ומרגש עם הציניות הפוליטית והסיפורים מאחוריו. נתחיל בריאה הירוקה הכי גדולה בירושלים ונסביר למה היא סמל לדו קיום ופלורליסטיות. נראה איזו מתנה מיוחדת היפנים השאירו לנו בגן ולמה זה קשור לשלום (שעוד יבוא?). נרד על בית המשפט העליון, אבל גם נציל את כבודו הלאומי האבוד. נתאר את הקרב הדמיוני שמעולם לא התרחש בין משמר בית המשפט למשמר הכנסת בשדה הקרב הכי פסטורלי בעולם. נגלה איפה יש מקום סודי שבו ניסים קורים ומשאלות מתגשמות, אם רק מאמינים. נשתאה לנוכח הפריחה הקסומה של מאות זנים של וורדים מרהיבים. נתגנב לנקודת תצפית שהיא המקום המושלם לדייטים רומנטיים בירושלים. נסביר למה בירושלים זמני זה הכי קבוע שיש ולמה אפילו בשכול יש פוליטיקה. אם יישאר זמן וכוח נמשיך לסודות הכמוסים של עמק המצלבה הפראי והקסום.

שבת | 23.5 | 17:30

מיקום יישלח לנרשמים

לינק לאיוונט

לינק להרשמה

סיפור על הדרך | מינהל קהילתי רמות אלון

סיפור על הדרך: ביום ירושלמי: יום האחר, מינהל קהילתי רמות אלון שמח לארח את ברוך גרמאי, תושב השכונה, במסגרת מיזם “סיפור על הדרך” של החברה למתנ”סים- פעילים מקהילת יוצאי אתיופיה מספרים את סיפורם האישי והקהילתי כדי ליצור שינוי חברתי אמיתי. נשמע מברוך את סיפור העליה שלו, נקיים דיון אמיתי ופתוח על מצב החברה בישראל, ונציין את יום הזיכרון ליהודי אתיופיה שנספו בדרכם לישראל. לשאלות: יעל בן עיון, עובדת קהילתית, 050-997-4255

לינק להרשמה